Belediye Başkanları kapıştı, olan konsere oldu

Haber Giriş : 20 Eylül 2005 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin AB ile müzakerelere başlaması beklenen 3 Ekim öncesi dünyaya pozitif mesaj vermek için 23-25 Eylül'de İstanbul'da yapılması planlanan 'Medeniyetler Buluşması Konseri' iptal edildi. Konserle ilgili ilk aksaklık geçtiğimiz haftalarda önce 'imza krizi' ile ortaya çıktı. Eminönü Belediyesi'nin ortaya attığı projenin davetiyesinde Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Vali Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın imzası vardı.

Topbaş, Er'in imzasının bulunmasına itiraz etti. Kriz aşılamayınca organizasyon 3 Ekim sonrasına ertelendi. Ancak bu kriz ileriki günlerde atlatılarak tarih yine 25 Eylül oldu. İmza krizinin ardından Ayasofya tartışması konsere ikinci darbeyi vurdu. Organizasyona göre 23 Eylül akşamı Ayasofya Müzesi'nde resepsiyon düzenlenecek, konser de Ayasofya Meydanı'nda verilecekti.

Ancak İslami medya bu duruma itiraz etti. Başbakan Erdoğan'ın araya girmesiyle konser yeri Taksim Meydanı, resepsiyon için ise Sepetçiler Kasrı'nda karar kılındı. İki ayrı tarihte yapılacağı duyurulan basın toplantılarına Kadir Topbaş gelmedi. Basın toplantıları yapılamadı. Yine de 'rezil olmamak' pahasına yapılması planlanan konserin dün iptal edildiği açıklandı. Eminönü Belediyesi'nin yazılı açıklaması ise 'gerekli görülen lüzum üzerine' şeklindeydi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber